8 iunie 2013

CUM NE AJUTA APA SA FIM SANATOSI

            Apa este cel mai ieftin si simplu mijloc de a ne mentine sanatatea!
 
Apa este o bautura vitala pentru organism. Sa bem constant apa este cel mai bun lucru pe care il putem face pentru sanatatea noastra. Nu sucuri dulci, nu bauturi acidulate, nu alcool, doar apa simpla, curata.
La naştere 80% din corpul nostru este apă, apoi scade la 70%, pentru ca, dupa virsta de 60 de ani, cantitatea de apa din corp să se reducă treptat.
Apa este prezenta in noi din diverse motive:
- Are un rol purificator. Cand urinam, rinichii elimina deseurile organice.
- Calmeaza crampele stomacale si alunga senzatia de foame.
- Hidrateaza ţesuturile, întreţine tonusul muschilor si elasticitatea pielii.
- Previne constipatia.
- Metabolizează grăsimea stocată, reducând depozitele adipoase.
- Aprovizionează ţesuturile corpului cu oxigen şi nutrienţi.
- Controlează temperatura corpului şi protejează celulele de atacul din partea bolilor, viruşilor etc.

EFECTELE DESHIDRATARII
Oamenii percep setea prin uscarea gurii şi pielii (ca semne ale deshidratării), însă setea se manifestă mult mai grav la nivelul întregului organism. Pot apărea probleme cu sinusurile, alergii şi dificultăţi de respiraţie, disconfort al articulaţiilor, durere de gât, obezitate şi probleme digestive, dureri de cap, probleme ale inimii, hipertensiune, nivel ridicat al colesterolului, stres, tulburări ale somnului, impotenţă, chiar depresie şi disfuncţii ale creierului.
O scădere de doar 2% a apei în corp poate afecta memoria de scurtă durată şi poate produce dificultăţi de gândire logică şi de focalizare. De asemenea, lipsa apei este prima cauză a oboselii din timpul zilei. O deshidratare moderată încetineşte metabolismul cu 3%.
Cercetarile arata ca o cauză majoră a durerilor de stomac este deshidratarea.
Fără apă, şi cartilagiile incep sa pocnească. Oasele au nevoie de apa in aceeasi masura si multe dintre durerile de oase, precum si sindromul de alunecare al discului lombar sint cauzate de deshidratare. Un consum de 8-10 pahare de apă pe zi poate ameliora în mod semnificativ durerile de spate şi ale articulaţiilor pentru până la 80% dintre suferinzi.

LIPSA APEI DUCE LA STRES!
Deshidratarea este factorul de stres numărul 1. Putem să suferim de lipsa apei la fel ca de lipsa unei vitamine, de aici rezultând simptome specifice. Atunci când corpul nostru este deshidratat, membranele duble care înconjoară celulele se contractă. Se formează astfel o barieră care previne continuarea deshidratării, dar de asemenea se obstrucţionează mişcarea liberă a moleculelor astfel încât metabolismul, schimbul de elemente chimice şi eliminarea toxinelor sunt limitate. Corpul deshidratat se protejeaza cu ajutorul colesterolului ! Membrana celulelor se imbraca intr-o pelicula protectoare, ca o crema, care impiedica uscarea. Studiile efectuate au aratat ca, in 90% din cazuri, colesterolul scade in 21 de zile de baut apa corect, ceea ce inseamna ca in 90% din cazuri colesterolul este crescut din cauza deshidratarii.

APA TINE DEPARTE CANCERUL
Dacă bem 5 pahare de apă pe zi riscul apariţiei cancerului de colon scade cu 45%, riscul dezvoltării cancerului de sân cu 79%, iar cel al apariţiei leucemiei cu 50%.

CATA APA PUTEM BEA ZILNIC?

Este recomandat să consumăm zilnic minim 2 litri de apă, pentru o corectă funcţionare a organismului. Nu este problema daca depasim aceasta cantitate, pentru ca trebuie sa retineti acest lucru simplu: APA = SANATATE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu